Discover-Antwerpen

Zomeraanbod 2020

Wie deze zomer een wandeling, fietstocht of E-steptour boekt uit ons corona proof zomeraanbod, krijgt een gratis shopping beleving.
Je krijgt een uitgestippelde wandeling langs geselecteerde Antwerpse handelaars van herenkleding, schoenen, juwelen, dameskleding, sportkleding, geek store ...

Je krijgt tot 30% korting op de aankoop bij de deelnemende winkels. De korting is enkel geldig op de dag van de wandeling en is niet overdraagbaar.

Zo maakt u er meteen een gezellig dagje Antwerpen van en steunt u tegelijkertijd de plaatselijke handelaars.

Deelnemende zaken...

Download hieronder het interview op Stadsradio Vlaanderen over Wandelen en Winkelen bij lokale Antwerpse handelaars

Deze wandeling kan zowel aan het MAS als aan het Havenhuis vertrekken. 
Tram 24 zorgt ervoor dat je weer op het beginpunt uitkomt.
Uitbreiding mogelijk met de Cadix wijk 

Van Havenhuis naar MAS...

Een atiypische wandeling tussen 2 opmerkelijke landmarks die 't Eilandje er op korte tijd bijkreeg.

Vertrek aan het Nieuwe Havenhuis by Zaha Hadid en via de Siberiabrug en de Royerssluis wandel je naar de oever van de Schelde waar je wordt verwelkomd door een fenomenaal zicht op de Schelde en het strand van Sint-Anneke. We wandelen verder langs de nieuwe Scheldedijk en de historische havenkranen en eindigen aan de voet van het MAS. Daar wachten talrijke caféetjes en restaurants je op vooraleer je de terugweg aanvat. Inderdaad, deze atypische wandeling vormt geen lus, trek er genoeg tijd voor uit.
Verwacht je aan kasseien, ruwe ondergrond en drukke havenactiviteit, maar evenzeer aan genieten van de rust die we vinden bij het water...
Absoluut de moeite om dit minder bekende stukje Antwerpen te komen ontdekken!

Het Zuid is de hippe wijk rond het KMSKA, het Antwerps Museum voor Schone Kunsten dat op dit moment gerenoveerd wordt.
In deze 19e eeuwse wijk lijken we ons wel in Parijs te bevinden, maar niks is minder waar. De standbeelden en straten vertellen een belangrijke periode in de Antwerpse geschiedenis. We staan op het middenplein van de 16e eeuwse dwangburcht van Alva, bezichtigen de majestueuze gevel van het KMSKA, de Waalse Kaai en de vernieuwde Scheldekaaien. Want ook de Schelde is hier alom aanwezig. 

Een afwisselende wandeling die deze wijk tot leven brengt. 

Fietsen langs de Schelde, door de haven, tot Lillo
& terug met deWaterbus

Nieuw!!! Nu ook met de E-step door de haven

Fietsen op de Scheldedijken met prachtig zicht op de rivier. Men zegt dat als je in Antwerpen je hand in de Schelde steekt, je in contact treedt met de ganse wereld... Antwerpen Wereldhaven, je fietst door deze indrukwekkende omgeving met zijn machtige schepen, gigantische kranen, vele dokken maar je zal evenzeer verrast zijn door het ontdekken van verborgen stukjes natuur, dorpjes en de vele relicten.

In Lillo is de tijd stil blijven staan, de oude woonkern van het fort is het enige dat nog overblijft.
Als je je omdraait en de steiger opstapt, wordt je overdonderd door de allergrootste containerschepen die voorbijvaren onderweg naar het Deurganckdok.

Op de terugweg kan je van dit alles nog eens extra genieten aan boord van deWaterbus die je in een klein uurtje terugbrengt naar het Steen.

Wil je Antwerpen op een A-typische manier ontdekken, dat kan vanaf nu met ons.
Een 2 uur durende tocht brengt je langs verschillende highlights. Onderweg stoppen we voor fotomomenten en een woordje uitleg.
Voor deze tour werken we samen met My Mobelity Antwerpen
We kiezen een veilig parcours met een stabiele ondergrond, zo veel mogelijk fietspaden en aparte beddingen.
Veilig? Dit hangt volledig af van jezelf, het is geen snelheidswedstijd, we gaan voor een leuke ervaring...
De goed onderhouden steps hebben alles in huis om je op een veilige manier terug te brengen naar het vertrekpunt.

De oude havenwijk werd getransformeerd tot een ecologische woonwijk met veel ruimte en groene zones. Waar vroeger dokwerkers en natiebazen rondliepen, huizen nu jonge gezinnen en senioren in een hippe nieuwe wijk.

Wonen aan het water en wonen op het water.

De voormalige douaneparking, de oude dokranden, 't Kot waar de Antwerpse dokwerkers tot voor kort werden aangeworven, de Buildrager, Kerkschip, zomerbars...

Een wandeling tussen de dokken, langs hippe zomerbars waar de nabijheid van het water rust brengt, kortom een verrassend gevarieerde wijk...

Met onze gids Wim:
'Lopen is al vele jaren mijn passie. Toen daar gidsen bijkwam, was de link snel gelegd: Al lopend gidsen door Antwerpen.
Antwerpen is heel aangenaam om door te lopen. Er zijn verschillende parken, je hebt de Scheldekaaien en stille hoekjes en kantjes. En natuurlijk de tientallen iconische gebouwen en musea. Het voordeel van een looptour is dat je een groter deel van de stad kan zien.
We nemen maximum 15 lopers mee, dit uit veiligheidsoverweging en comfort.' 
 

Discover-Antwerpen