E-steppen in een wereldhaven

Ontdek de Antwerpse haven met de e-step

Een boeiende en vaak ongekende wereld.
Zowat alles wat je je maar kan inbeelden, komt onze richting uit via de haven... fruit, hout, staal, auto's, elektronica, speelgoed, koffie, tabak en nog zoveel meer...

Dokken, sluizen, bruggen, terminals, containerschepen, kranen, olifanten, kapstokken, Brabo, ... je ontmoet ze allemaal.

We maken een tocht op Rechteroever (40 km) of proef gewoon van de haven met een tochtje van 20 km...

Benieuwd? Vragen? Reserveren? Klik hier 

Op stap in de historische haven...

Het deel van Rechteroever waarlangs deze tocht ons brengt, herbergt de oudste infrastructuur in de haven van Antwerpen, het grootste rangeerstation van België, een ongekend stukje natuur, breakbulk terminals, koffie, suiker maar ook 's werelds tweede grootste chemische cluster, een sluizencomplex, twee verdwaalde kerktorens, een heerlijk stukje fietsen op de Scheldedijk en tot slot een geweldig zicht op de skyline van 't Stad.
We duiken onder het Kanaaldok met de fietsbus, wandelen een stukje over de Schelde en kijken naar de allergrootste containerschepen...

Duurt 4u30 (lunchpauze niet inbegrepen) en is 40 km lang
Mogelijkheid tot lunchen in Lillo
Benieuwd? Vragen? Reserveren? Klik hier

Proeven van de Antwerpse haven...

Deze tocht brengt je ofwel door de historische haven ofwel langs de op één na grootste chemische cluster van de wereld. Er wordt een tipje van de sluier opgelicht van alles wat zich in de haven afspeelt. Bij de terugtocht maken we gebruik van deWaterbus en kan je vanop het water genieten van een prachtig zicht op het Havenhuis en de skyline van Antwerpen die zich voor je uitstrekt.
Uiteraard heb je, vooraleer op deWaterbus te stappen, een pauze verdiend in het pittoreske Lillo!
Duurt 3,30u (historische haven) of 3u00 (chemische cluster), pauze in Lillo niet inbegrepen en is ongeveer 20 km lang

Benieuwd? Vragen? Reserveren? Klik hier